САПЕНС

ОДРЖАНА 8. СЕДНИЦА ИЗВРШНОГ ОДБОРА САВЕЗА ПЕНЗИОНЕРА СРБИЈЕ

Дана 24.02.2022. године,  одржана је 8. седница Извршног одбора Савеза пензионера Србије, телефонско-електронска. На основу појединачних телефонских разговора са сваким чланом ИО и изнетих примедби, предлога и ставова, усвојени су следећи закључци и одлуке:

  1. Усвojен записника са 7. седнице (телефонско-електронске) Извршног одбора Савеза пензионера Србије, одржане 02.12.2021. године.
  2. Разматрана је и усвојена информација о оснивању Комисиjе за праћење примене прописа о пензијском и инвалидском осигурању и питања корисника пензија.
  3. Усвојена је информација и донета Одлука о расподели средстава сложеним организацијским јединицама Савеза, за послове организације и координације у поступку доделе солидарне помоћи у 2021. години.
  4. Усвојена информација о току акције поделе рачунарске и спортске опреме  удружењима пензионера Савеза и закључено да се први део акције у складу са метеоролошком и епидемиолошком ситуацијом заврши до краја марта 2022. године, а преостали део поделе рачунарске опреме заврши до краја јуна 2022. године.
  5. Решавање захтева новоформираних удружења пензионера за чланство у Савезу пензионера Србије. Прихваћен је предлог да се ово питање детаљно разматри кроз поступак предлагања измена и допуна Статута Савеза и јавну расправу. Закључено је да Извршни одбор Савеза, ради очувања јединства Савеза, као надлежни орган за разматрање захтева,  до ступања на снагу новог Статута Савеза ове захтеве не узима у разматрање.

                                                                      САВЕЗ ПЕНЗИОНЕРА СРБИЈЕ

Exit mobile version