Почетна Вести Отвoрена права Олимијада здравља, спорта и културе трећег доба у Грачаници

Отвoрена права Олимијада здравља, спорта и културе трећег доба у Грачаници

245

У организацији Савеза пензионера КиМ, а под покровитељством Канцеларије за КиМ и Савеза пензионера Србије у Грачаници је почела Олимпијада здравља,спорта и културе трећег доба, која је окупила наше најстарије суграђане из свих српских средина наше покрајине.

Олимијаду здравља, спорта и културе трећег доба у Грачаници званично је отворио председник Савеза пензионера Србије Андреја Савић.

“Треће доба не значи да се треба предати, напротив треба живети пуним плућима активним животом и управо данашња манифестација у оквиру свих регионалних и покрајинских манифестација које смо ове године спровели има тај основни циљ, што значи једну бољу повезаност, дружење, међугенерацијску сарадњу и све оно што чини позитивним наш духовни живот”, истакао је Савић, приликом отварање прве Олимпијаде у Грачаници.

“Започињемо прву Олимијаду здравља, спорта и културе трећег доба у Грачаници, у питању је манифестација која се по први пут организује на нашим светим и заветним просторима. Започињемо манифестацију која ће, убеђен сам, постати традиција”, казао је Веско Стојковић, председник Савеза пензионера Косова и Метохије.

Добродошлицу и успешне резултате учесницима пожелео је и начелник Косовког управног округа Срђан Поповић.

“Мени је драго што смо у Грачаници угостили велики број пензионера из свих крајева Косова и Метохије и што смо им данас домаћини”, истакао је Поповић.

На покрајинској Олимпијади трећег доба  у Грачаници учествовало је двадесет екипа са око 200 такмичара из свих делова Косова и Метохије, који су се надметали у шест спортских дисциплина.

“Поред спортских такмичења имамо базар здравља, домаћу радиност, изложбу са Ликовне колоније, као у културно-уметнички програм у Дому културе у Грачаници”, нагласио је Срећко Тодоровић, председник Поктрета трећег доба.

Учесници манифестације нису скривали задовољство што је и пензионерима у нашој покрајини  омогућено да буду актери једног овакавог догађаја.

Три најбоље екипе са Олимијаде у Грачаници, како је речено, учествоваће на републичкој Олимијади, која ће бити одржана у Врњачкој бањи од 28. септембра до 02. октобра.

Извор: РТВ Грачаница; Фото: РТВ Грачаница