Почетна Активности чланица GRADSKO UDRUŽENJE PENZIONERA SUBOTICE PROSLAVILO 75. GODINA POSTOJANJA

GRADSKO UDRUŽENJE PENZIONERA SUBOTICE PROSLAVILO 75. GODINA POSTOJANJA

590

Osnovni problem penzionera predstavljaju niske penzije, a zadatak mnogobrojnih udruženja penzionera je da se bore za unapređenej položaja najstarijih, rečeno je danas na obeležavanju 75 godina od osnivanja Gradskog udruženja penzionera Subotica.

Gradsko udruženje penzionera proslavilo je danas, uz bogat kulturno-umetnički program 75 godina od osnivanja. Tokom više od 7 decenija postojanja ovo udruženje bori se za unapređenje kako ekonomskog položaja najstarijih Subotičana, tako i za poboljšanje njihovog društvenog života. Članovi ovog udruženja, ali i ostali penzioneri tokom godine mogu da nabave osnovne životne namirnice i ogrev na rate bez kamate. Osim toga, postoji mogućnost uključivanja u rad mnogobrojnih uspešnih sekcija iz oblasti sporta i kulture, kako bi najstariji sugrađani slobodno vreme provodili u društvu.

Iz Saveza penzionera Vojvodine ističu da osnovni problem svih penzionera predstavljaju niska primanja. Prosečna penzija učestvuje u prosečnoj zaradi sa svega oko 47%, a iz Saveza penzionera Vojvodine smatraju da bi to učešće trebalo da se poveća na 70-80%, kako bi se unapredio ekonomski položaj najstarijih sugrađana.

Gradsko udruženje penzionera Subotica broji oko 16.000 članova.