Почетна Активности чланица Одржана 12. Ликовна колонија сликара и иконописаца Трећег доба Србије у Врњачкој...

Одржана 12. Ликовна колонија сликара и иконописаца Трећег доба Србије у Врњачкој Бањи

977

Једна од манифестација која спада у културни део Олимпијаде спорта, здравља и културе Трећег доба је и 12. ликовна колонија. Уместо одржавања традиционалне 13. Олимпијаде акценат је због пандемије вируса COVID -19 дат на одржавање мњих скупова као што су ликовне колоније, сусрети везани за културне садржаје и сусрети са смањеним бројем учесника спортско-рекреативног садржаја на отвореном простору.

У организацији Покрета трћег доба Србије и Савеза пензионера Србије, традиционално у Врњачкој Бањи у просторијама хотела „Бреза“ одржана је у периоду од 05.10. до 07.10.2020. године, 12. Ликовна колонија сликара и иконописаца Трећег доба, као једне од културних манифестација Олимпијаде спорта, здравља и културе Трећег доба Србије.

Носиоци припрема и реализације ове значајне културне манифестације су председник Извршног одбора Покрета трећег доба Србије проф. др Момчило Талијан и члан органзационог одбора Олимпијаде трећег доба и руководилац сликарске и иконописачке колоније Момчило Вуксановић – Мома Брада.

Изложбу је уз присуство учесника колоније, представника локалне самоуправе и руководства удружења пензионера Врњачке Бање отворио председника Савеза пензионера Србије проф. др Андреје Савић.

Изложба слика и икона у којој је учествовало 10 сликара и 5 иконописаца Трећег доба из целе Србије, мештанима и гостима бање досупни су за разгледање током уторка и среде а свечано затварање изложбе је у среду вече.