Почетна Активности чланица СКУПШТИНА ГРАДСКЕ ОРГАНИЗАЦИЈЕ ПЕНЗИОНЕРА БЕОГРАДА

СКУПШТИНА ГРАДСКЕ ОРГАНИЗАЦИЈЕ ПЕНЗИОНЕРА БЕОГРАДА

1580

Седница Скупштине Градске организације пензионера Београда (ГОП), одржана је 15. децембра 2017. године. Седница је у највећем делу била посвећена упознавању чланова Скупштине ГОП са актуелним економско-социјалним положајем пензионера Србије.

Председник Василије Белобрковић презентовао је присутнима Информацију о економско-социјалном положају пензионера Србије која је јединствено прихваћена  на седници ИО Савеза пензионера Србије  и на основу које се Савез пензионера Србије у претходном периоду писмено обраћао свим релевантним институцијама и функционерима у држави, како би код њих издејствовао измећу осталог, повећање средстава за друштвени стандард, редовно усклађивање пензија са инфлацијом и укидање Закона о привременом уређивању начина исплате пензија, као један од начина да се поправи тежак материјално-социјални положај пензионера.

Седници скупштине ГОП, присуствовао је и секретар Савеза пензионера Србије Драган Петковић, који је изразио задовољство оствареним јединством и резултатима у  раду ГОП, а посебно је нагласио веома добру сарадњу са представницима ГОП  у органима Савеза пензионера Србије. По кључним питањима у предходном периоду остварен је веома висок степен јединства који је испољен током наступа и приликом обраћања институцијама и органима државе по питањима унапређења положаја пензионера. Позвао је све присутне да се са таквим радом настави и убудуће, а посебно је истакао да треба побољшати информисање пензионера, и обавестио их је да је у том циљу израђен сајт Савеза пензионера Србије (www.sapens.rs), на којем могу да сазнају све информације везане за  живот и рад пензионера али и да пласирају прилоге о свом раду и активностима.

На Скупштини ГОП се, између осталог,  разговарало и о Сениор плус картици и погодностима које нуди пензионерима, размотрена је и информација о функционисању Добровољног фонда солидарности пензионера и његовој одрживости и усвојен је Извештај са 10. јубиларне Олимпијаде спорта, здравља и културе трећег доба, одржане у Брњачкој Бањи.

Извор: САПЕНС